Σταθερά μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης που διενήργησε η Κάπα Research – δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 32,4%, η ΝΔ 28,9%, το ΚΚΕ 7,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%.

Σταθερά μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Σταθερό και σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψαν τρεις νέες δημοσκοπήσεις, καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ξεκινά από 3,5 ποσοστιαίες μονάδες και φτάνει έως το 3,9%.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής διατηρεί το προβάδισμα με 40,7%, έναντι 34,1% για τον Γιώργο Παπανδρέου.Ωστόσο στη λεγόμενη παράσταση νίκης σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 53,5% έναντι 31,1% για το κόμμα της ΝΔ.

Η δεύτερη έρευνα, η οποία διεξήχθη από την MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» η ΝΔ συγκέντρωσε το 28,6%, το ΠΑΣΟΚ 32,5%, το ΚΚΕ 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,8%, ο ΛΑΟΣ 4,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,7%.

Σταθερά μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Η τρίτη μέτρηση της κοινής γνώμης έγινε από τη Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Κυριακάτικη Αυγή». Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, η ΝΔ 27,6%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%.

  • Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ, ΕΘΝΟΣ, 09/02/2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s