Γκάλοπ: «Αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο»

  • ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις με διεύρυνση της απόστασης που το χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία, καταγράφουν νέα γκάλοπ που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Μarc για το «Έθνος της Κυριακής», το ΠΑΣΟΚ κερδίζει την αυτοδυναμία στην επαναληπτική δεύτερη αναμέτρηση ανοίγοντας την ψαλίδα με τη Ν.Δ. στις 8,6 μονάδες.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Αlco που παρουσιάστηκε από το «Πρώτο Θέμα», η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων καταγράφεται στο 4,6% υπέρ του ΠΑΣΟΚ (33% έναντι 28,4%). Στη μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί τέταρτος με 6,3%, έναντι 7,3% του ΚΚΕ. Καθαρή πρωτιά στο ΠΑΣΟΚ δίνει και πανελλαδική δημοσκόπηση της Focus για τη «Real Νews». Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 3,1% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου.  Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με μέτρηση της Ρublic Ιssue για την «Καθημερινή» και τον Σκάι, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα 4,5 μονάδων (η Ν.Δ. μειώνει την απόσταση κατά μισή μονάδα συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση), συγκεντρώνοντας 38,5% έναντι του 34% της Ν.Δ.

  • Τέλος, μέτρηση της GΡΟ που παρουσιάστηκε από το «Βήμα της Κυριακής» για τη Β΄ Αθηνών, εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της Ν.Δ. με 6,8 μονάδες (30,8% έναντι 24%). Στις εκλογές του 2007 η Ν.Δ. αναδείχτηκε πρώτη με διαφορά 1,5 μονάδων. [ΤΑ ΝΕΑ, 16/02/2009]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s