Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ ΠΑΣΟΚ

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ της διαφοράς ΠΑΣΟΚΝ.Δ. υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βελτίωση του προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει και νέα δημοσκόπηση, αυτήν τη φορά της εταιρείας GΡΟ η οποία παρουσιάστηκε χθες από το Μega.

Η απόσταση των δύο κομμάτων βρίσκεται πλέον στο 4,2% έναντι του 3,6% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. εμφανίζει μεγαλύτερα ποσοστά συγκριτικά με τον Ιανουάριο, κάτι που αποδίδεται στη βελτίωση της συσπείρωσής της (63,9%). Η ίδια μέτρηση αποτυπώνει περαιτέρω κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ από το 8% της αμέσως προηγούμενης δημοσκόπησης στο 7,2%, εξέλιξη που τον φέρνει για πρώτη φορά στην τέταρτη θέση (της GΡΟ) πίσω από το ΚΚΕ που διατηρεί τα ποσοστά του και παραμένει στο 7,7%.

Η ίδια έρευνα δίνει προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με 3,1% έναντι του 1,5% στο οποίο είχε καταγραφεί η διαφορά τον προηγούμενο μήνα. Στη μέτρηση για τις ευρωκάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ κρατιέται στην τρίτη θέση με 10,1% αφήνοντας πίσω του το ΚΚΕ με 9%.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με 3,1% έναντι 1,5% του προηγούμενου μήνα

Ομοίως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερέχει της κυβερνητικής παράταξης και στο εύρημα που αφορά την παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας 55,2% έναντι του 31,2% της Νέας Δημοκρατίας. Παρ΄ όλα αυτά ο Κ. Καραμανλής διατηρεί την πρωτιά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία αφού προηγείται του Γ. Παπανδρέου με 7,4 μονάδες, απόσταση που ωστόσο μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση όπου είχε μετρηθεί στις 12,3 μονάδες.

  • ΤΑ ΝΕΑ: Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s