Γκάλοπ: ανοίγει η ψαλίδα για ΠΑΣΟΚ, χωρίς να φαίνεται σχέδιο

Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με νέα μικρή διεύρυνση της διαφοράς του από τη Ν.Δ. καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Πάντως, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων εμφανίζεται να πιστεύει ότι κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η δημοσκόπηση (της εταιρείας GPO για το Μέγκα) διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και χθες Δευτέρα, δηλαδή κατέγραψε και ένα μέρος του απόηχου από την εντυπωσιακή δεύτερη απόδραση από τον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της:

* Η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι σήμερα 4,2% έναντι 3,6%, που ήταν τον περασμένο μήνα. Και τα δύο κόμματα έχουν άνοδο. Τα ποσοστά: ΠΑΣΟΚ 33,6% (ήταν 31,7% τον Ιανουάριο), Ν.Δ. 29,4% (28,1%), ΚΚΕ 7,7% (7,7%), ΣΥΡΙΖΑ 7,2% (8%), ΛΑΟΣ 5,7% (5,7%) και Οικολόγοι Πράσινοι 3%(3%).

* Ανοδο εμφανίζει η συσπείρωση και των δύο μεγάλων κομμάτων. Του ΠΑΣΟΚ είναι στο 75,1% και της Ν.Δ. στο 63,9%.

* Διεύρυνση παρουσιάζει η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων και στις ευρωεκλογές, στις οποίες εμφανίζονται αυξημένα τα ποσοστά των μικρότερων. Τα ποσοστά είναι: ΠΑΣΟΚ 32,1%, Ν.Δ. 29%, ΣΥΡΙΖΑ 10,1%, ΚΚΕ 9%, ΛΑΟΣ 6,9% και Οικολόγοι 3,6%.

* Ο Κ. Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, αλλά η διαφορά του από τον Γ. Παπανδρέου έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει σήμερα 43,7% (45% τον Ιανουάριο) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 36,3% (32,7%).

* Η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ του ΠΑΣΟΚ: 55,2% έναντι 31,2%.

* Το 56,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το 42,5% πιστεύει ότι έχει. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το ΠΑΣΟΚ είναι 56,6% και 41,5%.Το 55,6% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει τις κατευθύνσεις του επιτρόπου Αλμούνια και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την οικονομική κρίση.

* Το 48% δηλώνει ότι θα ήθελε την οικονομική κρίση να την αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Το 47,5% προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση.

* Το 62,2% πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 24/02/2009
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s