Νέο άνοιγμα της ψαλίδας

  • Αύξηση της ψαλίδας υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της παράστασης νίκης κατέγραψε νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Mega. Στο 4,2% από 3,6% η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Αύξηση και στην παράσταση νίκης. Προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων είναι στις 4,2 ποσοστιαίες μονάδες -στην προηγούμενη μέτρηση της ίδια εταιρείας η διαφορά ήταν στο 3,6%- ενώ σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα φαίνεται να συγκρατούν τα ποσοστά τους, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που χάνει το 0,8% της εκλογικής του δύναμης.

Νέο άνοιγμα της ψαλίδας

Στην παράσταση νίκης αυξάνεται η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ καθώς το 55,2% θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόνο το 31,2% πιστεύει ότι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 43,7% και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 36,3%, ενώ κανένας λέει το 19,3%.

Σημειώνεται ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν αύξηση της κομματικής τους συσπείρωσης, ενώ σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων διαπιστώνεται το εξής: Προς το ΠΑΣΟΚ κατευθύνεται το 10% των ψηφοφόρων της ΝΔ, προς τον ΛΑΟΣ το 5,7%, ενώ μειώθηκε η αδιευκρίνιστη ψήφος από το 18,2% και σήμερα είναι στο 13,7%.

Νέο άνοιγμα της ψαλίδας
  • Μετακινήσεις

Προς τη ΝΔ πηγαίνει το 3,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, προς τον ΣΥΡΙΖΑ το 4,2% (ήταν στην προηγούμενη μέτρηση στο 8,3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 11,7%. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής: ΝΔ 29%, ΠΑΣΟΚ 32,1%, ΚΚΕ 9%, ΣΥΡΙΖΑ 10,1%, ΛΑΟΣ 6,9% και Οικολόγοι 3,6%.

Αρνητική άποψη εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών για το εάν έχει η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση σχέδιο για την οικονομική κρίση (σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες), ενώ στο ερώτημα ποια κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πιο αποτελεσματικά την κρίση, το 37% απαντά η ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή και το 36,1% το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου.

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ, ΕΘΝΟΣ, 24/02/2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s