ΣΤΟ 4,2% Η ΔΙΑΦΟΡΑ. Ανοίγει η ψαλίδα ΠαΣοΚ- ΝΔ

ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Διευρύνεται η διαφορά ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GΡΟ που έγινε για λογαριασμό της εκπομπής του Μega «Ανατροπή», του κ. Ι. Πρετεντέρη. Το ΠαΣοΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 4,2% έναντι 3,6% της προηγούμενης μέτρησης που έγινε τον περασμένο μήνα. Πτώση παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν σταθερά τα ποσοστά τους. Η μέτρηση έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.400 ατόμων και το χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων ήταν από την περασμένη Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, ως και χθες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠαΣοΚ προηγείται με 33,6% (έναντι 31,7% του περασμένου μήνα). Ακολουθούν η ΝΔ με 29,4% (έναντι 28,1%), το ΚΚΕ με 7,7% (στην προηγούμενη μέτρηση ήταν πάλι 7,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,2% (έναντι 8%), ο ΛΑΟΣ με 5,7% (τον περασμένο μήνα είχε το ίδιο ποσοστό) και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, το ίδιο δηλαδή ποσοστό με την προηγούμενη μέτρηση. Οι αναποφάσιστοι είναι 6,3% έναντι 8,8%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο κ. Κ. Καραμανλής προηγείται του κ. Γ.Παπανδρέου, με 43,7% έναντι 36,3%. Στην προηγούμενη μέτρηση ο κ. Καραμανλής προηγείτο με 45% έναντι 32,7% του κ. Παπανδρέου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s