ΠΑΣΟΚ: Διπλό προβάδισμα

Διπλό προβάδισμα


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ τόσο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

Σύμφωνα με έρευνα της VPRC, για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 35% της ΝΔ.

Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 10%, ΚΚΕ με 7,5%, ΛΑΟΣ με 4,5% και Οικολόγοι – Πράσινοι με 3,5%. Το 54% των ερωτηθέντων αδιαφορεί για τις ευρωεκλογές, ενώ το 87% αναμένει προσωπικό οικονομικό πλήγμα.

Στη δημοσκόπηση της Rass για το ΠΑΡΟΝ, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με 2,7% για τις ευρωεκλογές και με 3,4% για τις βουλευτικές.

Στη δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα και στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Αθηνών, με ποσοστό 29,2% έναντι 28% του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται άνετα στη Β΄Αθηνών, με 27,1% έναντι 20% της ΝΔ, στο Υπόλοιπο Αττικής, με 33,6% έναντι 23,9% του κυβερνώντος κόμματος και στην Α΄Θεσσαλονίκης, με 27,8% έναντι 23,7% της ΝΔ.

  • City 99,5
  • Σάββατο, 28.02.09
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s