Σταθερά μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Στο 3,8% η διαφορά από τη ΝΔ

  • Παραμένει μπροστά το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Η νέα διαφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφεται στο 3,8% από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία πάντως μειώνεται στο 2,8% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με ποσοστό της τάξεως του 33,1% και τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 29,3%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 7,5% και ακολουθεί ο Συνασπισμός με 6,7%. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 4,3% και οι Οικολόγοι 2,7%.

Το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας μειώνεται στο 2,8% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, εύρημα που έχει επιβεβαιωθεί και σε άλλες έρευνες και φέρεται να ενισχύει την άποψη των κυβερνητικών στελεχών που αναφέρουν ότι δεν είναι ώρα για εθνικές εκλογές.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, και με βελτιωμένα ποσοστά, παραμένει ο Κώστας Καραμανλής, ωστόσο οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση κρίνουν ότι καταλληλότερη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό των Γιώργο Παπανδρέου (40,4%) έναντι κυβέρνησης ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή (35,3%).

«Η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο παγιώνεται, αλλά ήδη από τώρα, δίχως προκήρυξη εκλογών το ΠΑΣΟΚ αγγίζει την αυτοδυναμία. Πράγμα που σημαίνει ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας», σχολίασε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος.

  • ΤΑ ΝΕΑ: Κυριακή 8 Μαρτίου 2009. Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2009 16:47. Web-Only

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s