Παγιωμένο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ αποτυπώνουν νέα γκάλοπ


Eurokinissi

Σταθερό το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις

Σταθερό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με διαφορά που κυμαίνεται από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες, διατηρεί το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα από τον κυριακάτικο Τύπο. Στο 2,5% μειώνεται η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές…

Δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για την εφημερίδα Real News καταγράφει προβάδισμα τριών ποσοσταίων μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικά, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 30,2% έναντι 27,2% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,8% και ο ΛΑΟΣ με 3,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 15,4%.

Στο θέμα των εκλογικών συνεργασιών, ποσοστό 42,5% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Focus θεωρεί ότι ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ θα απομακρύνει το κυβερνών κόμμα από τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου.

Ποσοστό 38,7% θεωρεί ότι ανάλογη συνεργασία θα συσπειρώσει την κεντροδεξιά, μετέδωσε η ΝΕΤ με βάση την έρευνα.

Δεύτερο γκάλοπ που διενήργησε η Public Issue και δημοσιεύεται στην Καθημερινής της Κυριακής δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα στην εκλογική επιρροή που φθάνει τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 40% έναντι 35% που λαμβάνει η Νέα Δημοκρατία. Τρίτο κόμμα είναι και πάλι το ΚΚΕ με ποσοστό 8,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 7,55. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 5% και οι Οικολόγοι 3%.

Στη δημοσκόπηση της Public Issue ο Κώστας Καραμανλής παραμένει καταλληλότερος για την πρωθυπουργία και με βελτιωμένο ποσοστό (40%) έναντι 32% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ 25% των ερωτηθέντων λέει κανένας από τους δύο.

Τέλος, δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που δημοσιεύει το Παρόν της Κυριακής δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 2,5 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Το γκάλοπ της RASS εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με ποσοστό της τάξεως του 32,1% και τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 29,6%.

Τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 7,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,1%. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 5,1% και οι Οικολόγοι 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 11,6%.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s