Εμπιστεύονται Γιώργο στην κρίση

Η κοινή γνώμη θεωρεί πως μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα την αντιμετώπιζε καλύτερα από τη Ν.Δ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αριστοτελία Πελώνη

ΤΑ ΝΕΑ: Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

  • Ήττα της Ν.Δ. τόσο στις βουλευτικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές και μάλιστα με το ίδιο σχεδόν ποσοστό (διαφορά μεγαλύτερη των 4 μονάδων) καταγράφει για πρώτη φορά δημοσκόπηση της GΡΟ στην οποία η κοινή γνώμη θεωρεί πως μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου θα αντιμετώπιζε καλύτερα την οικονομική κρίση (34%) σε σχέση με την την κυβέρνηση Καραμανλή (32%).

Όπως προκύπτει από τη έρευνα της GΡΟ που διενεργήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή» του Μega, στις 26, 27 και 30 Μαρτίου, στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ (με ποσοστό 33,4%) προηγείται με 4,8 μονάδες έναντι της Ν.Δ., που συγκεντρώνει μόλις 28,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3%.

Για πρώτη φορά παρόμοιο είναι το άνοιγμα της ψαλίδας που καταγράφεται για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, καθώς η δημοσκόπηση απεικονίζει τη Ν.Δ. να υφίσταται επώδυνη ήττα με διαφορά 4,4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ. Αναλυτικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 32,4%, έναντι 28% της Ν.Δ. Τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 6,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,4%.

Αρνητική είναι η εικόνα της πλειοψηφίας για το έργο της κυβέρνησης, καθώς συγκεντρώνει τις αρνητικές ψήφους του 71,7% των ερωτηθέντων. Και παρ΄ ότι το 52,1% εμφανίζεται να πιστεύει ότι τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ήταν αναγκαία, το 59,1% διαφωνεί με τη λήψη περαιτέρω σκληρών μέτρων. Πάντως, το 63,8% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές έναντι του 34,8% που θα ήθελε εκλογές τώρα, ενώ ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, αν και με μόλις 3,6 μονάδες. Ωστόσο, το 58,4% κρίνει αρνητικά τον Κ. Καραμανλή ως Πρωθυπουργό, ενώ στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου», το 42% των ερωτηθέντων απαντά «κανέναν».

ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

για τις εθνικές και τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό μεγαλύτερο των 4 μονάδων

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s