Αγγίζει το 5% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου

  • Ανοίγουν περισσότερο «την ψαλίδα» ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ οι νέες δημοσκοπήσεις

Μέχρι και 5% φθάνει η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, ενώ «πλησιάζει» στην καταλληλότητα τον Κ. Καραμανλή ο Γ. Παπανδρέου. Στα κομματικά επιτελεία δηλώνουν καθ’ όλα έτοιμοι για τουλάχιστον μία κάλπη, αυτή των ευρωεκλογών, τον Ιούνιο.Την Τετάρτη, πάντως οι «μονομάχοι» ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ θα αναμετρηθούν στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της δημόσιας ασφάλειας.

Στην έρευνα της MRB για τον “Τύπο της Κυριακής” το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3,6% της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9%, το ΠΑΣΟΚ 32,5%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,3%, ο ΛΑΟΣ 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου με ποσοστό 40,9% έναντι 37%. Ακατάλληλους και τους δύο θεωρεί το 20,8%

Στη δημοσκόπηση της ALCO για το “Πρώτο Θέμα”, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στην πρόθεση ψήφου για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές, με 5 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά που καταγράφονται είναι: ΝΔ 28,4%, ΠΑΣΟΚ 33,4%, ΚΚΕ 8,1%, ΣΥΡΙΖΑ 5,6%, ΛΑΟΣ 4,2%, Οικολόγοι 2,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 17,6%.

Ποικίλες οι εκτιμήσεις στα κομματικά επιτελεία

Στο κυβερνητικό “στρατόπεδο” εκτιμούν ότι ο Κ. Καραμανλής παραμένει το ισχυρό χαρτί της Ν.Δ. “Αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι ότι οι Έλληνες πολίτες, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς και παγκόσμιας κρίσης, εμπιστεύονται τον Κώστα Καραμανλή. Είναι και παραμένει σταθερά πρώτος του πολιτικού μας συστήματος και διατηρεί τα ηγετικά του χαρακτηριστικά” υπογραμμίζει ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο “Βήμα της Κυριακής”.

“Ο τόπος σήμερα δεν χρειάζεται εκλογές. Ούτε η κοινωνία τις θέλει. Σε περιόδους διεθνούς κρίσης η χώρα θέλει ισχυρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση, όχι συνεχή προεκλογική διαμάχη” επισημαίνει ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στον “Ελεύθερο Τύπο” της Κυριακής.

“Το θέμα είναι να επιταχύνει ο λαός τις εξελίξεις σε δικό του όφελος. Και αυτό δεν θα γίνει αν φύγει η ΝΔ και έρθει το ΠΑΣΟΚ, ούτε αντιστρόφως. Ούτε θα γίνει με αυταπάτες ότι τις εξελίξεις τις δημιουργούν οι εκλογές, ενώ ο λαός θα κάθεται στη γωνία ενσωματωμένος” τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα στη Real News.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το στοίχημα είναι ο πολλαπλασιασμός των ποσοστών που καταγράφονται,  με στόχο την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

“Όσο ο δικομματισμός δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του λαού τόσο το αθροιστικό ποσοστό του θα κατεβαίνει στις δημοσκοπήσεις” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

  • enet.gr, 01:32 Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s