Σταθερό το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 4,6 ποσοστιαίες μονάδες, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε η εκπομπή “Ανατροπή” του Μega. H διαφορά στην αμέσως προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας είχε διαμορφωθεί στο 4,8%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 32,6% των προτιμήσεων, η Νέα Δημοκρατία το 28%, το ΚΚΕ το 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 7,2%, ο ΛΑΟΣ το 5,5% και οι Οικολόγοι – Πράσινοι το 4,6%.

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιος εκ των κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου είναι “καταλληλότερος” για πρωθυπουργός, ο Κ. Καραμανλής προηγείται με 42,5%, έναντι 36,1% για τον αντίπαλό του.

Ευρωεκλογές

Και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαίωσε τη “χαλαρή” διάθεση των ψηφοφόρων απέναντι στις ευρωεκλογές, καθώς το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ για τις κάλπες της 7ης Ιουνίου περιορίζεται στο 3,7%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 30,7% των προτιμήσεων, η Νέα Δημοκρατία το 27%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 8,1%, το ΚΚΕ το 8%, ο ΛΑΟΣ το 6,5% και οι Οικολόγοι – Πράσινοι το 5,8%. Εξάλλου, το 61,9% του δείγματος  πιστεύει ότι πρέπει να υποστηριχτούν τα μικρότερα κόμματα (το 36,7% διαφωνεί). Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10,1%. Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 56,4%, έναντι 24,5% για τη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά, πάντως το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών, η διάθεση είναι κάθε άλλο παρά χαλαρή, καθώς το 66,8% παραδέχεται ότι θα ψηφίσει με κριτήρια τα θέματα οικονομίας και εσωτερικής πολιτικής, το 19,1% με βάση τα ευρωπαϊκά θέματα και το 8% με έναν συνδυασμό των δύο. Το 67,2% θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές θα πρέπει να δώσουν μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, άποψη με την οποία διαφωνεί το 31,9%.

ΤΟ 78,6% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδιάζει (ή τουλάχιστον δεν αποκλείει) να ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Το 20,2 εμφανίζεται αρνητικό απέναντι στην προοπτική. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται περισσότερο συσπειρωμένοι, καθώς το 81,7% σχεδιάζουν να προσέλθουν στις κάλπες, σε αντίθεση με το 77,8% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

enet.gr, 01:32 Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s