Γκάλοπ: σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

Πέρα από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία, καταλυτικό ρόλο στη συρρίκνωση της ΝΔ παίζουν τα σκάνδαλα. Πλήρης επιβεβαίωση του αρνητικού κλίματος για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι τα στοιχεία που αφορούν την πρόθεση ψήφου αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές.

  • Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων φθάνει κοντά στο 5%, αν και με την είσοδο των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλή φαίνεται πως είναι αδύνατη η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Γκάλοπ: σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

Είναι χαρακτηριστικό ότι κοντά στο 10% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας μετακινείται προς το ΠΑΣΟΚ και μόλις το 1,7% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβερνώσα παράταξη. Πάντως η αδιευκρίνιστη ψήφος και στα δύο μεγάλα κόμματα φτάνει στο 10%.

Γκάλοπ: σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

Ενδιαφέρον εμφανίζει το προφίλ του γαλάζιου «φυγά», καθώς από τα ευρήματα της μέτρησης φαίνονται τα εξής: Ενας στους δύο δεν δείχνει ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές, το 35,6% ζητεί την αποκάλυψη των σκανδάλων, το 68,2% θεωρεί τη στάση του ως επιλογή αποδοκιμασίας, το 59,7% έχει αρνητική γνώμη για τον κ. Καραμανλή, το 78% εκφράζει αρνητική άποψη για τη Νέα Δημοκρατία και, το πιο σημαντικό, εννέα στους δέκα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σαφές προβάδισμα έχει το ΠΑΣΟΚ και στη λεγόμενη «παράσταση νίκης», καθώς έξι στους δέκα πολίτες (61,7%) πιστεύουν ότι θα είναι πρώτο κόμμα και μόλις το 21,7% εκφράζει την άποψη ότι θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

Το κλίμα ηττοπάθειας αποτυπώνεται και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το 36,2% θεωρεί ότι θα κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το 24,2% κρατά αποστάσεις και δεν απαντά. [ΕΘΝΟΣ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s