Σταθερό προβάδισμα διατηρεί το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις ενόψει ευρωεκλογών

Ένα μήνα περίπου πριν από τις ευρωεκλογές, οι δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ενώ και για τις εθνικές εκλογές ανοίγει η ψαλίδα. Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ από 2,1 έως 4,5%, ενώ όσον αφορά τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται από 3,4% έως 5,5%.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής, το ΠΑΣΟΚ προηγείται 4,5 μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Ποσοστό 23,5% συγκεντρώνει η ΝΔ, 28% το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5% το ΛΑΟΣ 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 4%.

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 44% έναντι 31% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ το 22% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι κανένας εκ των δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για λογαριασμό της εφημερίδας Real News σχετικά με την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 2,1%. Η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,6% των προτιμήσεων, το ΠΑΣΟΚ το 31,7%, το ΚΚΕ το 7,5% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ το 6,4%, ο ΛΑΟΣ το 4,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι το 4,2%.

Στην πρόθεση ψήφου σε περίπτωση εθνικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα 3,4 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 32%. Ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 28,8%, το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,4% ο ΛΑΟΣ με 3,9%, και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,9%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ο Κώστας Καραμανλής με πόσοστό 36,9%, έναντι 26,4% του Γ.Παπανδρέου.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής, το 31,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, το 28,6% ΝΔ, το 8,1% ΚΚΕ, το 6,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 4,8% Οικολόγους Πράσινους και το 4,3% ΛΑΟΣ.

Για τις εθνικές εκλογές τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι: ΠΑΣΟΚ 34,8%, ΝΔ 30,1%, ΚΚΕ 8,2%, ΣΥΡΙΖΑ 6,0%, ΛΑΟΣ 4,5% και Οικολόγοι Πράσινοι 4,5%.

Σε δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Απογευματινή για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, δίνει διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 3%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, το ΠΑΣΟΚ 31%, το ΚΚΕ 6,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6% ο ΛΑΟΣ 4,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,8%.

Newsroom ΔΟΛ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s