4,8% μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Οχι στο κλείσιμο της Βουλής

  • Με την αναγωγή η διαφορά είναι στις 6 μονάδες
  • Διαφορά 4,8% ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ κατέγραψε νέα τηλεφωνική δημοσκόπηση, αλλά και τη διαφωνία των ψηφοφόρων σχετικά με το κλείσιμο της Βουλής, καθώς θεωρούν ότι ήταν κίνηση για τη συγκάλυψη των σκανδάλων.

4,8% μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Οχι στο κλείσιμο της Βουλής

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron για τον ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (χωρίς την αναγωγή στα έγκυρα) συγκεντρώνει 29,1%, η ΝΔ 24,3%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,3%, ο ΛΑΟΣ 5,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 5,1%. Με την αναγωγή στα έγκυρα, ωστόσο, η διαφορά πηγαίνει στις έξι ποσοστιαίες μονάδες: ΠΑΣΟΚ 36,6%, ΝΔ 30,6%, ΚΚΕ 8,2%, ΣΥΡΙΖΑ 7,9%, ΛΑΟΣ 6,8% και Οικολόγοι Πράσινοι 6,5%.

Στη λεγόμενη παράσταση νίκης η διαφορά είναι 42% υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ενώ οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι σκέφτονται να πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, αν και μόλις το 48% λέει ότι το ενδιαφέρει η κάλπη της 7ης Ιουνίου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το 65% πιστεύει ότι το κλείσιμο της Βουλής αποσκοπεί στη συγκάλυψη των σκανδάλων (το 39% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας).

  • Παναγιώτης Τσούτσιας, ΕΘΝΟΣ, 12/5/2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s