Σαφές προβάδισμα ΠαΣοΚ, «συνωστισμός» για την 3η θέση. Η εκτίμηση αποτελέσματος της VΡRC δείχνει τη διαφορά από τη ΝΔ στο 4% και ισόπαλους (!) ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Πράσινους

Πρωτιά στο ΠαΣοΚ κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες δίνει η νέα δημοσκόπηση της VΡRC, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Τρία κόμματα- το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι- εμφανίζονται με τα ίδια ποσοστά και παλεύουν στήθος με στήθος για την τρίτη θέση, ενώ ο δικομματισμός φαίνεται ότι διατηρείται ακόμη ζωντανός, αφού το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων φθάνει στο 70%.

Μεγάλο ποσοστό, που αγγίζει ακόμη και το 80%, καταγράφεται και στη συμμετοχή στις εκλογές, ενώ τον Μάιο που και πάλι καταγράφηκε η συμμετοχή ήταν στο 73%.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής το ΠαΣοΚ έρχεται πρώτο με 37% έναντι 33% της ΝΔ. Το ποσοστό δηλαδή και των δύο μεγάλων κομμάτων αγγίζει το 70%, κάτι που σημαίνει ότι ο δικομματισμός διατηρείται ακόμη. Ακολουθούν τρία κόμματα με το ίδιο ακριβώς ποσοστό, δηλαδή το ΚΚΕ με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 7%, εν συνεχεία ο ΛΑΟΣ με 4,5% και τα υπόλοιπα κόμματα (χωρίς να τα κατονομάζει) επίσης με 4,5%. Στο δείγμα οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 9,8%, τα άκυρα λευκά στο 5% και όσοι δεν απάντησαν στο 6,5% (το σύνολο δηλαδή των αναποφάσιστων, λευκών, κτλ., καταγράφεται στο 16,3%).

Στην παράσταση νίκης η διαφορά ανάμεσα στα κόμματα είναι μεγάλη, με το ΠαΣοΚ να έρχεται πρώτο με 47% έναντι 20% της ΝΔ. Σε ερώτηση πόσο ενδιαφέρουν αυτές οι ευρωεκλογές, το 53% δήλωσε ότι τους ενδιαφέρει (τον περασμένο Μάιο το ποσοστό αυτό ήταν 43%) και το 47% ότι δεν τους ενδιαφέρει (έναντι 57% του περασμένου Μαΐου). [TO BHMA, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009]

Διαβάστε Επίσης

Γ. Παπανδρέου: Κάλεσμα συμμετοχής από τη Θεσσαλονίκη

Ανεβαίνουν οι τόνοι στα προεκλογικά σποτ

Κ. Καραμανλής: Μπαράζ συνεντεύξεων με στόχο τη συσπείρωση

Αλ. Τσίπρας: «Τρίτοι για να ταράξουμε τα νερά»

ΚΚΕ: «Ψήφο τιμωρίας σε όλους όσοι στηρίζουν την ΕΕ»

Αγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα το εκλογικό περίπτερο του κόμματος “ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ [ 09:47 ]

Κίνηση για υποψήφιο αντίπαλο του Μπαρόζο από Σημίτη και επτά ακόμη σοσιαλιστές [ 10:54 ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s