Επιστροφή στο 2007 για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις

Στο παλαιό καθεστώς της απαγόρευσης δημοσίευσης δημοσκοπήσεων 15 μέρες πριν τις εκλογές επιστρέφει η χώρα μας, με τροπολογία που έφερε σήμερα στη βουλή η κυβέρνηση και ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ.

Η Νέα Δημοκρατία, φανερά αγχωμένη από τα τελευταία δημοσκοπικά…αποτελέσματα, άλλαξε και πάλι τη ρύθμιση που αφορά τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, μια ρύθμιση που η ίδια η κυβέρνηση είχε ψηφίσει μόλις πριν μερικούς μήνες. “Όλες οι ρυθμίσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος και η συγκεκριμένη δεν απέδωσε”, δικαιολογήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ωστόσο δεν έπεισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση τυχοδιωκτισμό.

Ο Θαν. Λεβέντης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αστ. Ροντούλης από τον ΛΑΟΣ, στήριξαν τη σχετική τροπολογία. Ο Σπ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ, ασκώντας κριτική στις δημοσκοπήσεις-”εργαλείο χειραγώγησης” τις χαρακτήρισε- ζήτησε να μην δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές! Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές, ισχύει σε χώρες όπως το Ιράν και η Αλβανία.

  • enet.gr, 19:07 Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s