Προβάδισμα αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ

  • Προβάδισμα της τάξεως του 5,5% δίνει στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 5,5% έναντι της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας PUBLIC ISSUE για την «Κ» και τον «ΣΚΑΙ», σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Σχετικά θέματα

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής παραμένει το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος, καθώς διατηρεί υψηλό ποσοστό στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός (38%), όσο και ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41% και η ΝΔ 35,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4% και οι Οικολόγοι με 2%. Η αναγωγή των ποσοστών αυτών σε έδρες, όπως καταγράφεται στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης, δίδει στο ΠΑΣΟΚ οριακή αυτοδυναμία με 151 έδρες, έναντι 96 της ΝΔ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 23 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 19.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός οι κ. Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνουν από 38%, ενώ το 21% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο.

http://www.kathimerini.gr</I>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s