Νίκη με 7,2% και αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΝΔ, δημοσκόπηση της MARC. Στο 41,2% η εκτίμηση νίκης για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, φαίνεται να εκλέγει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΝΔ, δημοσκόπηση της MARC. Στο 41,2% η εκτίμηση νίκης για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, φαίνεται να εκλέγει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Νίκη με 7,2% και αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 36,6% έναντι 29,4% της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,3%, ο ΛΑΟΣ 5,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,8%.

Όσον αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η σύνθεση της Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα είναι και πάλι πεντακομματική.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει από 38,3% έως 44,1% με κεντρική τιμή 42,1%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει από 32,1% έως 37,7% με μέση τιμή 34,9%.

Τα στοιχεία αυτά «δείχνουν» ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 153 βουλευτές, ενώ η ΝΔ θα εκλέξει 95 βουλευτές.

Στην παράσταση νίκης, ένα συντριπτικό ποσοστό 81,2% πιστεύει ότι θα νικήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις 11,1% πιστεύει σε νίκη της ΝΔ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν συμμετείχαν 1.141 άτομα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s