Παγιώνει τη διαφορά το ΠαΣοΚ

  • Φλερτάρει με την αυτοδυναμία – Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Γ. Παπανδρέου

ΤΟ ΒΗΜΑ, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Σταθεροποιείται καθημερινά η διαφορά υπέρ του ΠαΣοΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις και η αυτοδυναμία αποτελεί πλέον εφικτό στόχο. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, το ΠαΣοΚ προηγείται με 7,2 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα τι θα ψηφίζατε, το ΠαΣοΚ θα ελάμβανε ποσοστό 36,6% έναντι 29,4%% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΛΑΟΣ με 5,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε ποσοστό 10,5%. Με βάση την αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, το ΠαΣοΚ θα ελάμβανε ποσοστό 41,2% και 153 έδρες, άρα θα κέρδιζε την αυτοδυναμία, έναντι 34,9% και 95 εδρών της ΝΔ. Σημαντικό προβάδισμα έχει ο κ. Γ. Παπανδρέου έναντι του κ. Κ. Καραμανλή στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με το 45,1% των ερωτηθέντων να προτιμά τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και το 39,2% τον κ. Καραμανλή.

Η έρευνα της Μarc ήρθε να προστεθεί σε εκείνες της GΡΟ, της ΜRΒ και της Μetron Αnalysis που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα και επιβεβαιώνουν το προβάδισμα των «πρασίνων» στην πρόθεση ψήφου. Στην πρώτη, της GΡΟ, η διαφορά ΠαΣοΚ- ΝΔ φθάνει το 5,9% (34,9% έναντι 29%), στη δεύτερη, της ΜRΒ (που έγινε για λογαριασμό του Real FΜ), στο 5,7% και στην τρίτη της Μetron Αnalysis στο 7,9% (37,6% έναντι 29,7%). Από λάθος παρουσιάστηκε χθες στο «Βήμα» ο πίνακας της Μetron Αnalysis ως πίνακας της ΜRΒ. Η τελευταία δίνει 35,3% στο ΠαΣοΚ, 29,6% στη ΝΔ, 6,5% στο ΚΚΕ, 5% στον ΛΑΟΣ, 3,9% στον ΣΥΡΙΖΑ και 2,1% στους Οικολόγους Πράσινους.

Σ τις δύο από τις προαναφερθείσες τρεις δημοσκοπήσεις καταδεικνύεται επίσης το προβάδισμα που έχει πλέον αποκτήσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου προηγείται του κ. Καραμανλή με 2% στην έρευνα της GΡΟ (37,5% έναντι 35,5%) και με 5% σε αυτήν της Μetron Αnalysis (38% έναντι 33%). Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα στην έρευνα της ΜRΒ, με το 38,6% των ερωτηθέντων να τον θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι 37,8% του κ. Παπανδρέου (διαφορά 0,8%).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s