Προβάδισμα 7,9% στο ΠΑΣΟΚ δείχνει νέα δημοσκόπηση

  • Απογοήτευση για την οικονομία-Θετικές γνώμες για τον Αντώνη Σαμαρά
  • Έρευνα της MRB για το Mega

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ (38,2%) έναντι της Νέας Δημοκρατίας (30,3%) σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, παρά την απογοήτευση που επικρατεί για την κατάσταση της οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερό προβάδισμα 7,9 μονάδων σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, το 38,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, το 30,3% Νέα Δημοκρατία, το 6,6% ΚΚΕ, το 4% ΛΑΟΣ και το 3,8% ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός Βουλής παραμένει το κόμμα των Οικολόγων Πρασινων, που συγκεντρώνει 2,1%.

Στην ερώτηση “πόσο πιθανό θεωρείτε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας” το 57,5% απαντά όχι τόσο/καθόλου πιθανό, το 34,5% αρκετά πιθανό, το 6,5% δεν έχω ενημερωθεί/δεν έχω άποψη και το 1,5% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να τηρήσει ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και τις προεκλογικές της υποσχέσεις, το 44,4% των ερωτηθέντων εμφανίζεται αισιόδοξο, σε αντίθεση με το 49% που θεωρεί πως δεν θα τα καταφέρει.

Όσον αφορά για το εάν το ΠΑΣΟΚ γνώριζε για την κατάσταση του ελλείμματος πριν να γίνει κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία, το 73,7% λέει ναι, ενώ το 23,7% πιστεύει ότι δε γνώριζε.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς, μεγαλύτερο ποσοστό θετικών γνωμών συγκεντρώνουν ο Γιώργος Παπανδρέου (47,5%), ο Αντώνης Σαμαράς (44,5%) και ο Αλέξης Τσίπρας (16,4%).

Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ. και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, το 70,4% των ερωτηθέντων βλέπει θετικά την εκλογή του, ποσοστό που αυξάνεται στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. σε 86,1%.

Τέλος, το top 10 των δημοφιλέστερων πολιτικών διαμορφώνεται ως εξής: Φώφη Γεννηματά, Λιάννα Κανέλλη, Απόστολος Κακλαμάνης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Ντόρα Μπακογιάννη. [enet.gr, 21:16 Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009]

Leave a comment