Προτίμηση στους υποψηφίους που έχουν ταχθεί κατά του μνημονίου δείχνουν οι ψηφοφόροι

Σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Γιάννης Σγουρός, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής
Ο Γιάννης Σγουρός, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

  • Προτίμηση στους υποψηφίους που έχουν ταχθεί κατά του μνημονίου δείχνουν οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του Τύπου της Κυριακής.

Η πλειοψηφία, μάλιστα, των ερωτηθέντων κρίνει ότι υπήρχε τρόπος να αποφύγει η Ελλάδα την προσφυγή στο μηχανισμό του μνημονίου. Μόλις ένας στους δέκα θεωρεί ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Η δημοσκόπηση δείχνει μία άνοδο στα ποσοστά των υποψηφίων που έχουν κατά της πολιτικής του μνημονίου.

Χαρακτηριστική είναι η πτώση των ποσοστών του Γ.Σγουρού στην Αττική.

Συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο ο Γ.Σγουρός συγκεντρώνει 14,5 %, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και ο Γιάννης Δημαράς. Ακολουθεί ο Βασ.Κικίλιας με ποσοστό 13%.

Ποσοστό 7% συγκεντρώνει ο Θ.Παφίλης, 6,5% o Αλέξης Μητρόπουλος, 5,5% ο Άδωνις Γεωργιάδης και από 2,5% οι Αλέκος Αλαβάνος και Γρηγόρης Ψαριανός.

Σε περίπτωση που στον δεύτερο γύρο βρεθούν αντιμέτωποι οι Γ.Σγουρός και Β.Κικίλιας, ο πρώτος συγκεντρώνει ποσοστό 29% έναντι 21% του αντιπάλου του.

Ωστόσο, σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι οι Γ.Δημαράς και Γ.Σγουρός, ο πρώτος συγκεντρώνει ποσοστό 39%, ενώ ο δεύτερος 21%. Η ψαλίδα μεγαλώνει εάν ο κ. Δημαράς αντιμετωπίσει τον Β.Κικίλια (42% έναντι 19% του δεύτερου).

Εν τω μεταξύ, στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο, η ψαλίδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ φαίνεται να «κλείνει». Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 27% έναντι 21% της ΝΔ  (τον περασμένο Μάρτιο η διαφορά ήταν 12 μονάδες).

Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,5%, ΛΑΟΣ με 4%, ΣΥΡΙΖΑ με 3%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ η απάντηση «Άλλο-Αδιευκρίνιστη Ψήφος» φτάνει το 34%.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s